Liikuntapalvelut

Luhangan koululla on liikuntasali, joka on kuntalaisten käytössä arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Käyttö on vilkasta ja se on mahdollistanut eri lajien ja eri seurojen harrastamisen hyvissä tiloissa ilmaiseksi. Luhangan koulun liikuntasalissa on sekä varattuja että vapaita käyttövuoroja, jolloin kyläläiset saavat vapaasti käyttää tiloja liikunnan harrastamiseen. Liikuntasalin vuorot varataan koulun syyslukukauden alkaessa kirjastonhoitajalta.

Sekä Luhangan koulun liikuntasalin yhteydessä että Kylätalolla on kuntosali. Kuntosalien käyttö on kuntalaisille ilmaista.

Luhangan kirkonkylällä olevassa Kylätalossa on pienryhmätiloja ja pienehkö sali. Kuntalaiset voivat käyttää tiloja ilmaiseksi. Kylätalon voi varata kunnanviraston kautta erilaisia yksityistilaisuuksia varten.

Sekä Luhangan koulun että Kylätalon pihalla on kunnan ylläpitämät leikkialueet leikkitelineineen ja hiekkakentät. Kesällä hiekkakentillä voi pelailla vaikkapa jalkapalloa ja talvella kentille asennetaan luistelukaukalot luistelujään jäädytystä varten.

Luhangan kunta järjestää kesäisin uimakoulutoimintaa: alkeis- ja jatkokursseja. Kunnan ylläpitämät uimarannat ovat Mämminiemen ja Tammijärven ranta.

Kyläsauna Tammijärven rannalla on ollut tarpeellinen avantouintia harrastaville ja kesällä uimakoululaisille. Kyläsaunan voi vuokrata yksityiskäyttöön kirjastonhoitajalta.

Talvella on sekä Luhangan kirkonkylällä että Tammijärvellä kunnossa pidettävät hiihtoladut mm. pururadoilla.


Ajankohtaista Luhangan kunnan liikuntatoimessa!

Luhangan koulun ja Tammijärven väliseen maastoon on pystytetty 6-korinen frisbeegolfrata.
Liikunnan iloa vaikka koko perheen voimin!

Tammijärven uimarannan ja Luhangan koulun väliseen metsään on pystytetty suunnistusrata kaikkien käyttöön ja iloksi. Radassa on 7 rastia. Rata alkaa hiekkakentän päädystä suuren kivikasan luota. Samasta kohdasta alkaa myös frisbeegolfrata. Voit tulostaa itsellesi rataohjeen ja -kartan tältä nettisivulta. Lähiaikoina on radan alkupisteeseen tulossa postilaatikko, mistä löytyy  rataohje ja -kartta tulostettuna. Näitä voi suunnistaessa käyttää. Kun rata on kierretty rataohje ja -kartta palautetaan postilaatikkoon. Kartan on piirtänyt ja suunnistusradan on suunnitellut, toteuttanut ja lahjoittanut Hannu Peltonen. Suuri kiitos Hannu!

Luhangan uimakoulu Tammijärvellä 6.-17.7.2020 klo 16.00-19.20
Ryhmät: alkeisryhmä ja jatkoryhmä, alaikäraja: 5 vuotta.
Ilmoittautumiset uimakouluun Satu Suorannalle gsm töihin 040 3479 236 (pääkirj.) tai 040 3479 237 (Tammijärven kirj.) tai kotiin 040 0521 210 torstaihin 25.6.2020 mennessä. Uimakoulu maksaa ulkopaikkakuntalaisilta 20 €/lapsi, ei sisaralennuksia. Paikkakuntalaisille lapsille uimakoulu on ilmainen. Uimaopettajana toimii Veera Lopez-Lehto Joutsasta. Tervetuloa!

Luhangan koulun kentällä pelataan kesällä pihapelejä!
Pelataan yhdessä kuntoilun ja hauskan pidon merkeissä. Jalkapallon lisäksi pelaamme mm. frisbeegolfia ja harjoittelemme pesäpallon pelaamista. Suunnitteilla on myös leikkimieliset yleisurheilukilpailut. Vetäjänä Katariina Huuskola. Ensimmäiset pihapelit pelataan 23.6.2020. klo 18.00.  Pelikerrat aina tiistai-iltaisin klo 18.00. (Sateella emme pelaa.)  Pelit jatkuvat heinäkuun loppuun saakka. Tervetuloa mukaan niin oman kunnan väki kuin kesäasukkaatkin!
T. Kerhon järjestäjä urheiluseura Tammijärven Tammi