Liikuntapalvelut

Luhangan koululla on liikuntasali, joka on kuntalaisten käytössä arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Käyttö on vilkasta ja se on mahdollistanut eri lajien ja eri seurojen harrastamisen hyvissä tiloissa ilmaiseksi. Luhangan koulun liikuntasalissa on sekä varattuja että vapaita käyttövuoroja, jolloin kyläläiset saavat vapaasti käyttää tiloja liikunnan harrastamiseen. Liikuntasalin vuorot varataan koulun syyslukukauden alkaessa kirjastonhoitajalta.

Sekä Luhangan koulun liikuntasalin yhteydessä että Kylätalolla on kuntosali. Kuntosalien käyttö on kuntalaisille ilmaista.

Luhangan kirkonkylällä olevassa Kylätalossa on pienryhmätiloja ja pienehkö sali. Kuntalaiset voivat käyttää tiloja ilmaiseksi. Kylätalon voi varata kunnanviraston kautta erilaisia yksityistilaisuuksia varten.

Sekä Luhangan koulun että Kylätalon pihalla on kunnan ylläpitämät leikkialueet leikkitelineineen ja hiekkakentät. Kesällä hiekkakentillä voi pelailla vaikkapa jalkapalloa ja talvella kentille asennetaan luistelukaukalot luistelujään jäädytystä varten.

Luhangan kunta järjestää kesäisin uimakoulutoimintaa: alkeis- ja jatkokursseja. Kunnan ylläpitämät uimarannat ovat Mämminiemen, Kesäniemen ja Tammijärven ranta.

Kyläsauna Tammijärven rannalla on ollut tarpeellinen avantouintia harrastaville ja kesällä uimakoululaisille. Kyläsaunan voi vuokrata yksityiskäyttöön kirjastonhoitajalta.

Talvella on sekä Luhangan kirkonkylällä että Tammijärvellä kunnossa pidettävät hiihtoladut mm. pururadoilla.


Luhangan koulun liikuntasali on suljettuna koko heinäkuun 2019
Liikuntaryhmä voi mennä saliin liikkumaan, kunhan vastuuhenkilö ilmoittautuu viim. pe 14.6. johtajaopettaja Leila Qvist-Petterssonille p. 040 3479217 ja kuittaa avaimen itselleen kunnanvirastolta. Käyttäjien on itse siistittävä käytön jäljet. (Kunnanvirasto on suljettuna 8.-19.7.)
Tammijärven kuntosali (Luhangan koulun liikuntasalin yhteydessä) on avoinna muutoin tavallisesti, mutta heinäkuussa kulku avaimella takaovesta.
Luhangan kylätalon kuntosalin aukioloajat: ma-pe klo 7-22, la-su klo 12-18
MUKAVAA JA LIIKKUVAISTA KESÄÄ!
t. Sivistystoimi

Uutta Luhangan kunnan liikuntatoimessa!
Luhangan kunta on asentamassa frisbeegolfrataa Luhangan koulun ja Tammijärven rannan väliselle metsäalueelle. Valmiissa radassa on 6 koria. Jokainen harrastaja tuo omat kiekkonsa, mutta muuten harrastus on ilmaista. Kiekkoja voi ostaa isoista ruokakaupoista, tavarataloista tai urheilukaupoista. Rata valmistuu kesän aikana. Ratakartta pystytetään radan alkupäähän. Odotellaan vielä vähän ja sitten päästään pelailemaan.