Yhdistykset

Luhangassa yhdistykset toimivat aktiivisesti ja luovat paljon hienoja harrastusmahdollisuuksia. Alla listaus luhankalaisista yhdistyksistä. Luhangan koululla ja kylätalolla on tiloja, missä yhdistykset voivat kokoontua varaaminaan aikoina.

Yhdistys-/järjestöyhdyshenkilönä toimii kunnanjohtaja Tuomo Kärnä
tuomo.karna@luhanka.fi
040 551 0134


Luhangan kotiseutuyhdistys ry
Puheenjohtaja:
Arto Huuskola
040 844 0153

https://luhangankotiseutuyhdistys.yhdistysavain.fi/

Peltolan Mäkitupalaismuseo on Luhangan Tammijärvellä sijaitseva valtakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen perinnekohde. Rakennukset, interiöörit sekä esineistö kertovat elämästä, jota mäkitupalaiset viettivät 1900-luvun alkuvuosikymmenille saakka.


Eläkeliiton Luhangan yhdistys ryPuheenjohtaja:
Eino Polvela

eino.polvela@icloud.com

https://elakeliitto.fi/yhdistykset/luhanka

Mukavaa yhdessäoloa eri tavoin.
Tervetuloa joukkoomme


Luhangan Martat ry.


Puheenjohtaja:
Elina Virtaniemi
044 568 7168
ellu.virtaniemi@gmail.com

https://www.facebook.com/LuhanganMartat/

Luhangan Martat toimivat aktiivisesti kunnan vanhusten parissa. Kiinnostuksen kohteet ovat myös esim. käsityöt, leivonta, ruoanlaitto ja puutarhanhoito. Tule mukaan iloiseen porukkaan vaikuttamaan ja oppimaan uusia mukavia asioita.


Tammijärven Tammi ry.Puheenjohtaja:
Jukka Heinonen
041 504 7965
jukkapekkahei@luukku.com

https://www.facebook.com/TammijarvenTammi/
www.tammijarventammi.net

postiosoite:
Tammijärven Tammi ry
Orijoentie 54, 19910 Tammijärvi

Tammen toiminta keskittyy kuntourheilun tukemiseen. Tammijärven liikuntasalissa toimii useita Tammen liikuntaryhmiä. Tammi ylläpitää Tammijärveltä Lempääseen, Sarvan Erä ry:n Erä-Iittiin, kulkevaa latureittiä ja järjestää vuosittain Laturetki -tapahtuman. Tietoa toiminnasta ja tapatumista saa nettisivuilta ja facebookista.


Sustullin Erä ry.

Puheenjohtaja:
Ismo Olkkonen
041 436 7458

Metsästystä ja riistanhoitoa vuodesta 1973


Luhangan Ampujat ry.
Puheenjohtaja:
Ahti Weijo
040 735 6956
Sihteeri:
Jari Lämsä
050 307 2424
jari.lamsa@saunalahti.fi

luhanganampujat@gmail.com
www.luhanganampujat.com

Luhangan Ampujat ry. on Suomen Ampumaurheiluliiton alainen seura joka kuuluu Keski-Suomen alueeseen. Seuran virallisia lajeja ovat kivääri-, pistooli-, riistamaali ja haulikkoammunta sekä nykyaikainen kolmiottelu ja ampumahiihto. Seura kuuluu sekä Suomen Ampumaurheiluliittoon ja viisiotteluliittoon. Luhangan Ampujien ampumarata sijaitsee Luhangan Laidonkankaalla. Laidonkankaan ampumaradalla on 20 paikkainen 50m rata .22 cal. aseille, 25m pistoolirata, villikarjurata, yksitorninen metsästyshaulikkorata sekä 100 ja 150m kiväärirata.


Lions Club Luhanka ry.

Sihteeri:
Mikko Majanen
Rauhanniementie 23 B
19910 Tammijärvi
040 715 7030
majanen.mikko@gmail.com


https://www.facebook.com/LionsClubLuhanka/
http://e-clubhouse.org/sites/luhanka/

Lions Club Luhanka ry on 1972 perustettu vapaaehtoistyötä tekevä rekisteröity yhdistys. Kohteemme ovat pääosin paikallisia kuten vanhukset, lapsiperheet, vammaiset ja koululaiset. Lähellä sydäntämme on myös Luhangan Kotiseutumuseon ylläpito, Luhangan Kesäkirkon toiminnan tukeminen sekä Luhangan vanhainkoti Tuuliharjun asukkaiden viihdyttäminen  ja sankarihautojen valaiseminen itsenäisyyspäivänä kynttilöillä.

Lions liike on 210 eri maassa toimivien klubien kansainvälinen palvelujärjestö. Mekin osallistumme sen kautta maailmalla tapahtuneiden katastrofien uhrien auttamiseen. Lisäksi meillä on kansainvälisiä erityishankkeita, viimeisimpinä diabeteksen torjunta,lapsisyövät  ja puhtaiden vesien puolesta tehtävä työ.

Lahjoitusvarat keräämme yhteisellä toiminnalla kuten vapun säätilaveikkaus, joulukuusen korkeuden arvaaminen, Luhangan Joulupolku jne. Oman toimintamme kulut rahoitamme jäsenmaksuin sekä osallistumalla muun muassa tapahtumien liikenteenohjaukseen ja Neste rallin toimitsijatehtäviin.

Tärkeä osa toimintaamme on puolisoiden mukanaolo. He osallistuvat varojen hankintaan joko yhdessä meidän kanssamme tai järjestämällä omia tapahtumiaan. Toimintamme tarjoaa jäsenille mahdollisuuden toimia sosiaalisessa yhteisössä, kehittyä ihmisenä ja kehittää johtamistaitoja sekä solmia kontakteja paikallisesti ja kansainvälisesti.


Tammijärven Marttayhdistys ry.
Puheenjohtaja:
Tiina Peltonen
040 834 2991
tammijarvenmarttayhdistys@gmail.com

postiosoite:
orijärventie 46, 19910 Tammijärvi


Sarvan Erä ry.


MLL Luhangan paikallisyhdistys ry.
Puheenjohtaja:
Terhi Rantanen
040 734 1230
rantanen.terhi@gmail.com

https://www.facebook.com/mllLuhanka

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden perusturvallisuutta, hyvinvointia ja tervettä kehitystä Luhangassa. Käytännössä järjestämme vuorovuosin lastenkonsertin ja kesäretken, osallistumme erilaisiin myyntitapahtumiin ja ylläpidämme perhekahvilaa Luhangan koulun tiloissa.


Voimistelu- ja Urheiluseura Luhangan Väre ry.

Puheenjohtaja
Heikki Kiviniemi
050 917 7650
kiviniemih1@gmail.com

https://www.facebook.com/groups/829723403732670/

Luhangan Väre järjestää tapahtumia kaikille kyläläisille ja kesäasukkaille yhdessäolon ja liikunnan merkeissä


Luhangan LuJu Kyläyhdistys ry


Puheenjohtaja:
Hilkka Weijo
Niittytie 31
19950 Luhanka
hilkka.weijo@hotmail.com


Luhangan koulujen vanhempainyhdistys ry


Kuvahaun tulos haulle mtk logo

Maataloustuottajain Joutsan ja Luhangan yhdistys MTK-Joulu ry.Puheenjohtaja:
Jani Rantanen
040 588 0749
jani.rantanen@pp.inet.fi

Jäsensihteeri:
Tiina Heinonen
040 563 1271
asiaatiinalle@gmail.com

https://www.mtk.fi/liitot/keskisuomi/_yhdistykset/joutsa
https://www.facebook.com/mtkjoutsa/

MTK on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien etuja ajava järjestö. Järjestöön voivat liittyä henkilöjäseniksi myös ne, jotka eivät omista peltoa, metsää tai maaseutuyritystä. Paikallisyhdistyksemme toimii Joutsan ja Luhangan kuntien alueella. Tämän hetkiseen toimintaamme kuuluu lähinnä jäsenten virkistäytymiseen liittyvien tapahtumien järjestäminen ja paikallinen edunvalvonta maa- ja metsätalouteen liittyen. Teemme työtä suurella sydämellä suomalaisen ruuan ja sen tuottajien hyväksi.