Liikuntapalvelut


Luhangan koulun liikuntasali

Luhangan koululla on liikuntasali, joka on kuntalaisten käytössä arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Koulun liikuntasali toimii osoitteessa Tammijärventie 316, Tammijärvi. Sisäänkäynti pihan puolelta, koulun ja kirjaston takaa omasta ovestaan.

Luhangan koulun liikuntasalissa on sekä varattuja että vapaita käyttövuoroja, jolloin kyläläiset saavat vapaasti käyttää tiloja liikunnan harrastamiseen. Liikuntasalin vuorot varataan koulun syyslukukauden alkaessa.

Tiedustelut tilojen ja liikuntavuorojen varaamisesta puhelimitse kunnan vaihteeseen, puh. 040 3479 201, sähköpostilla luhanka@luhanka.fi tai yhteydenottolomakkeella.

Liikuntasalin käyttövuorot 2023-2024 (päivitetty 23.2.2024):


Kylätalon sali

Luhangan kirkonkylällä olevassa Kylätalossa on pienryhmätiloja ja pienehkö sali. Kuntalaiset voivat käyttää tiloja ilmaiseksi. Kylätalon voi varata kunnanviraston kautta erilaisia yksityistilaisuuksia varten, siitä lisää tietoa tästä linkistä.

Kylätalon osoite on Kotipellontie 1, Luhanka.


Kuntosalit

Sekä Luhangan koulun liikuntasalin yhteydessä että Kylätalolla on kuntosali. Kuntosalien käyttö on ilmaista.

Tammijärven kuntosalin käyttövuorot näkyvät liikuntasalin käyttövuorolistan alalaidasta. Kylätalon kuntosalin käyttövuorot on kirjattu alla olevaan listaan.

Kirkonkylän kuntosalin käyttövuorot 2023-2024:


Leikkialueet

Sekä Luhangan koulun että Kylätalon pihalla on kunnan ylläpitämät leikkialueet leikkitelineineen sekä hiekkakentät. Kesällä hiekkakentillä voi pelailla vaikkapa jalkapalloa ja talvella kentille asennetaan luistelukaukalot luistelujään jäädytystä varten.


Uimarannat ja uimakoulu

Kunnan ylläpitämät uimarannat ovat Mämminiemen ja Tammijärven rannat.

Mämminiemen uimaranta, Mämminiementie 127, Luhanka
Tammijärven uimaranta, Tammijärventie 316, Tammijärvi
(Rantaan pääsee ajamaan hiekkatietä koulun alapuolelta ja sen ohi.)

Luhangan kunta järjestää kesäisin uimakoulutoimintaa, sekä alkeis- että jatkokursseja.


Kyläsauna ja grillikota

Kyläsauna Tammijärven rannalla (Tammijärventie 316, Tammijärvi) on ollut tarpeellinen avantouintia harrastaville ja kesällä uimakoululaisille. Huom! Tammijärven ranta ei kuitenkaan ole yleinen talviuintipaikka.


Tiedustelut kyläsaunan varaamisesta yksityiskäyttöön puhelimitse kunnan vaihteeseen, puh. 040 3479 201, sähköpostilla luhanka@luhanka.fi tai yhteydenottolomakkeella.

Lisätiedot ja tarkemmat varausohjeet:


Frisbeegolfrata

Luhangan koulun (Tammijärventie 316, Tammijärvi) ja Tammijärven väliseen maastoon on pystytetty 6-korinen frisbeegolfrata. Rata alkaa pururadan päästä, hiekkakentän päädystä. Liikunnan iloa vaikka koko perheen voimin!


Suunnistusrata

Luhangan koulun (Tammijärventie 316, Tammijärvi) ja Tammijärven väliseen metsään on pystytetty suunnistusrata ilmaiseksi kaikkien käyttöön. Radassa on 7 rastia. Rata alkaa hiekkakentän päädystä suuren kivikasan luota, mistä myös frisbeegolfrata alkaa.

Frisbeegolf- ja suunnistusratojen alku Luhangan koulun vieressä.

Voit tulostaa itsellesi rataohjeen ja -kartan alta. Radan alkupisteessä on postilaatikko, mistä löytyy rataohjeita ja -karttoja tulostettuna. Näitä voi suunnistaessa käyttää. Kun rata on kierretty, rataohje ja -kartta palautetaan postilaatikkoon.

Kartan on piirtänyt ja suunnistusradan suunnitellut, toteuttanut ja lahjoittanut Hannu Peltonen.

Suunnistusradalla on myös mahdollista ajanottoon älypuhelimella. Sitä varten tarvitset iOrienteering-sovelluksen puhelimeen. Sovelluksen käyttöohjeen löydät tästä:


Hiihtoladut

Tammijärvellä kulkee hieno ja kovasti kehuttu latureitti Luhangan koululta (Tammijärventie 316, Tammijärvi) Erä-Iittiin, Lempääseen (Ahvenmäentie 9, Tammijärvi). Edestakainen matka on melkein 20 km. Matkan varrella on levähdyspaikkoina Karhukorven ja Tahkoharjun laavut.

Luhangan koulun ympäristössä kulkee lisäksi valaistu n. 1 km latu.

Latujen kunnossapidosta huolehtii urheiluseura Tammijärven Tammi ry. Kun ladut on ajettu tai kunnostettu, ilmoitetaan siitä Tammijärven Tammen Facebookissa.

Lisätietoja hiihtoreiteistä löytyy Tammijärven Tammen verkkosivuilta www.tammijarventammi.net.