Liikuntapalvelut

Luhangan koululla on liikuntasali, joka on kuntalaisten käytössä arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Käyttö on vilkasta ja se on mahdollistanut eri lajien ja eri seurojen harrastamisen hyvissä tiloissa ilmaiseksi. Luhangan koulun liikuntasalissa on sekä varattuja että vapaita käyttövuoroja, jolloin kyläläiset saavat vapaasti käyttää tiloja liikunnan harrastamiseen. Liikuntasalin vuorot varataan koulun syyslukukauden alkaessa kirjastonhoitajalta.

Sekä Luhangan koulun liikuntasalin yhteydessä että Kylätalolla on kuntosali. Kuntosalien käyttö on kuntalaisille ilmaista.

Luhangan kirkonkylällä olevassa Kylätalossa on pienryhmätiloja ja pienehkö sali. Kuntalaiset voivat käyttää tiloja ilmaiseksi. Kylätalon voi varata kunnanviraston kautta erilaisia yksityistilaisuuksia varten.

Sekä Luhangan koulun että Kylätalon pihalla on kunnan ylläpitämät leikkialueet leikkitelineineen ja hiekkakentät. Kesällä hiekkakentillä voi pelailla vaikkapa jalkapalloa ja talvella kentille asennetaan luistelukaukalot luistelujään jäädytystä varten.

Luhangan kunta järjestää kesäisin uimakoulutoimintaa: alkeis- ja jatkokursseja. Kunnan ylläpitämät uimarannat ovat Mämminiemen ja Tammijärven ranta.

Kyläsauna Tammijärven rannalla on ollut tarpeellinen avantouintia harrastaville ja kesällä uimakoululaisille. Kyläsaunan voi vuokrata yksityiskäyttöön kirjastonhoitajalta.

Talvella on sekä Luhangan kirkonkylällä että Tammijärvellä kunnossa pidettävät hiihtoladut mm. pururadoilla.


Ajankohtaista Luhangan kunnan liikuntatoimessa!

Keski-Suomen Liikunta ry valitsee ja palkitsee vuoden 2020 keskisuomalaisen urheilijan ja muita urheilun ja liikunnan sektorilla kunnostautuneita henkilöitä ja urheiluseuroja Scandic Laajavuoressa Jyväskylässä Keski-Suomen Urheilugaalassa perjantaina 29.1.2021. alkaen klo 18.00.

Kesli toivoo, että Keski-Suomen kunnat valitsisivat kunnastaan vuoden 2020 Liikuntateon. Kunnan Liikuntateko valinnassa olisi hienoa nostaa esiin kunnassa merkittävästi liikunta-aktiivisuutta lisäävä toimija/toiminta. Palkittava voi olla valmentaja, ohjaaja, urheiluseura tai muu valitsemanne.  Keski-Suomen Liikunta antaa juhlassa kaikille kuntien valitsemille palkittaville kehystetyn kunniakirjan ja ruusun.

Luhangan sivistyslautakunta esittää, että kuntalaiset voisivat ilmoittaa ehdotuksensa  Luhangan vuoden 2020 liikuntateko palkinnonsaajaksi perjantaihin 13.11.2020 mennessä kirjastoon Satu Suorannalle gsm 0400 521 210.


Luhangan koulun ja Tammijärven väliseen maastoon on pystytetty 6-korinen frisbeegolfrata.
Liikunnan iloa vaikka koko perheen voimin!

Tammijärven uimarannan ja Luhangan koulun väliseen metsään on pystytetty suunnistusrata kaikkien käyttöön ja iloksi. Radassa on 7 rastia. Rata alkaa hiekkakentän päädystä suuren kivikasan luota. Samasta kohdasta alkaa myös frisbeegolfrata. Voit tulostaa itsellesi rataohjeen ja -kartan tältä nettisivulta. Lähiaikoina on radan alkupisteeseen tulossa postilaatikko, mistä löytyy  rataohje ja -kartta tulostettuna. Näitä voi suunnistaessa käyttää. Kun rata on kierretty rataohje ja -kartta palautetaan postilaatikkoon. Kartan on piirtänyt ja suunnistusradan on suunnitellut, toteuttanut ja lahjoittanut Hannu Peltonen. Suuri kiitos Hannu!