Liikuntapalvelut


Luhangan koulun liikuntasali

Luhangan koululla on liikuntasali, joka on kuntalaisten käytössä arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Koulun liikuntasali toimii osoitteessa Tammijärventie 316, Tammijärvi. Sisäänkäynti pihan puolelta, koulun ja kirjaston takaa omasta ovestaan.

Luhangan koulun liikuntasalissa on sekä varattuja että vapaita käyttövuoroja, jolloin kyläläiset saavat vapaasti käyttää tiloja liikunnan harrastamiseen. Liikuntasalin vuorot varataan koulun syyslukukauden alkaessa kirjastonhoitajalta.

Kirjastonhoitaja Satu Suoranta
Puh. 040 3479 237 / 040 3479 236

Liikuntasalin käyttövuorot 2023-2024:


Kylätalon sali

Luhangan kirkonkylällä olevassa Kylätalossa on pienryhmätiloja ja pienehkö sali. Kuntalaiset voivat käyttää tiloja ilmaiseksi. Kylätalon voi varata kunnanviraston kautta erilaisia yksityistilaisuuksia varten, siitä lisää tietoa tästä linkistä.

Kylätalon osoite on Kotipellontie 1, Luhanka.


Kuntosalit

Sekä Luhangan koulun liikuntasalin yhteydessä että Kylätalolla on kuntosali. Kuntosalien käyttö on ilmaista.

Tammijärven kuntosalin käyttövuorot näkyvät liikuntasalin käyttövuorolistan alalaidasta. Kylätalon kuntosalin käyttövuorot on kirjattu alla olevaan listaan.

Kirkonkylän kuntosalin käyttövuorot 2023-2024:


Leikkialueet

Sekä Luhangan koulun että Kylätalon pihalla on kunnan ylläpitämät leikkialueet leikkitelineineen sekä hiekkakentät. Kesällä hiekkakentillä voi pelailla vaikkapa jalkapalloa ja talvella kentille asennetaan luistelukaukalot luistelujään jäädytystä varten.


Uimarannat ja uimakoulu

Kunnan ylläpitämät uimarannat ovat Mämminiemen ja Tammijärven rannat.

Mämminiemen uimaranta, Mämminiementie 127, Luhanka
Tammijärven uimaranta, Tammijärventie 316, Tammijärvi
(Rantaan pääsee ajamaan hiekkatietä koulun alapuolelta ja sen ohi.)

Luhangan kunta järjestää kesäisin uimakoulutoimintaa, sekä alkeis- että jatkokursseja.


Kyläsauna ja grillikota

Kyläsauna Tammijärven rannalla (Tammijärventie 316, Tammijärvi) on ollut tarpeellinen avantouintia harrastaville ja kesällä uimakoululaisille. Huom! Tammijärven ranta ei kuitenkaan ole yleinen talviuintipaikka.

Kyläsaunan voi vuokrata yksityiskäyttöön kirjastonhoitajalta soittamalla Tammijärven kirjastoon 040 3479 237 tai Luhangan pääkirjastoon 040 3479 236. Tarkista kirjastojen aukioloajat kunnan verkkosivuilta.

Lisätiedot ja tarkemmat varausohjeet:


Frisbeegolfrata

Luhangan koulun (Tammijärventie 316, Tammijärvi) ja Tammijärven väliseen maastoon on pystytetty 6-korinen frisbeegolfrata. Rata alkaa pururadan päästä, hiekkakentän päädystä. Liikunnan iloa vaikka koko perheen voimin!


Suunnistusrata

Luhangan koulun (Tammijärventie 316, Tammijärvi) ja Tammijärven väliseen metsään on pystytetty suunnistusrata ilmaiseksi kaikkien käyttöön. Radassa on 7 rastia. Rata alkaa hiekkakentän päädystä suuren kivikasan luota, mistä myös frisbeegolfrata alkaa.

Frisbeegolf- ja suunnistusratojen alku Luhangan koulun vieressä.

Voit tulostaa itsellesi rataohjeen ja -kartan alta. Radan alkupisteessä on postilaatikko, mistä löytyy rataohjeita ja -karttoja tulostettuna. Näitä voi suunnistaessa käyttää. Kun rata on kierretty, rataohje ja -kartta palautetaan postilaatikkoon.

Kartan on piirtänyt ja suunnistusradan suunnitellut, toteuttanut ja lahjoittanut Hannu Peltonen.

Suunnistusradalla on myös mahdollista ajanottoon älypuhelimella. Sitä varten tarvitset iOrienteering-sovelluksen puhelimeen. Sovelluksen käyttöohjeen löydät tästä:


Hiihtoladut

Sarvan Erä ry hoitaa yhdessä urheiluseura Tammijärven Tammi ry:n kanssa latureittiä Tammijärveltä Erä-Iittiin. Reitistöllä on yhteensä kolme laavua sekä Erä-Iitin kota.

Lisätietoa Tammijärven hiihto- ja ulkoilureiteistä löydät Sarvan Erän verkkosivuilta.

Sarvan Erän reitistön latujen kunnossapidosta huolehtii Tammijärven Tammi. Kun ladut on talvella ajettu tai kunnostettu, ilmoitetaan siitä Tammijärven Tammen Facebookissa.