Liikuntapalvelut

Luhangan koululla on liikuntasali, joka on kuntalaisten käytössä arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Käyttö on vilkasta ja se on mahdollistanut eri lajien ja eri seurojen harrastamisen hyvissä tiloissa ilmaiseksi. Luhangan koulun liikuntasalissa on sekä varattuja että vapaita käyttövuoroja, jolloin kyläläiset saavat vapaasti käyttää tiloja liikunnan harrastamiseen. Liikuntasalin vuorot varataan koulun syyslukukauden alkaessa kirjastonhoitajalta.

Sekä Luhangan koulun liikuntasalin yhteydessä että Kylätalolla on kuntosali. Kuntosalien käyttö on kuntalaisille ilmaista.

Luhangan kirkonkylällä olevassa Kylätalossa on pienryhmätiloja ja pienehkö sali. Kuntalaiset voivat käyttää tiloja ilmaiseksi. Kylätalon voi varata kunnanviraston kautta erilaisia yksityistilaisuuksia varten.

Sekä Luhangan koulun että Kylätalon pihalla on kunnan ylläpitämät leikkialueet leikkitelineineen ja hiekkakentät. Kesällä hiekkakentillä voi pelailla vaikkapa jalkapalloa ja talvella kentille asennetaan luistelukaukalot luistelujään jäädytystä varten.

Luhangan kunta järjestää kesäisin uimakoulutoimintaa: alkeis- ja jatkokursseja. Kunnan ylläpitämät uimarannat ovat Mämminiemen ja Tammijärven rannat.

Kyläsauna Tammijärven rannalla on ollut tarpeellinen avantouintia harrastaville ja kesällä uimakoululaisille. Kyläsaunan voi vuokrata yksityiskäyttöön kirjastonhoitajalta. Tiedote alla:

Luhangan koulun ja Tammijärven väliseen maastoon on pystytetty 6-korinen frisbeegolfrata.
Liikunnan iloa vaikka koko perheen voimin!

Talvella on Tammijärvellä kunnossa pidettävä hiihtolatu mm. pururadalla.


Ajankohtaista Luhangan kunnan liikuntatoimessa!

Uimakoulu Luhangassa

Uimakoulua pidetään Tammijärvellä 5.-16.7.2021 klo 15.30 alkaen alkeisryhmä ja  klo 16.40 jatkoryhmä ja Mämminiemessä 19.-30.7.2021 klo 16.30 alkaen alkeisryhmä ja  klo 17.40 jatkoryhmä.

Aikatauluihin saattaa tulla muutoksia ilmoittautuneiden lasten lukumäärästä johtuen. Kummassakin paikassa järjestetään alkeiskurssi ja jatkokurssi, mikäli ilmoittautuneita on tarpeeksi. Alaikäraja 5 vuotta. Uimakoulu maksaa 20 €/lapsi.

Ilmoittautumisia ottaa vastaan Satu Suoranta torstaihin 24.6.2021 klo 15.00 asti p. 040 0521 210 kotiin, 040 3479 236 (pääkirj.) tai 040 3479 237 (Tammijärven kirj.)

Uimaopettajan toimii Veera Lopez-Lehto Joutsasta.

Luhangassa 27.5.2021 sivistyslautakunta


Tammijärven kyläsauna ja grillikota

Tammijärven rannan kauniissa maisemissa on sauna, grillikota ja pukuhuoneet. Kyseisiä tiloja voi vuokrata kunnalta.

Yleiset saunavuorot

  • Naiset maanantaina klo. 20-22 ja perjantaina klo 19-21
  • Miehet tiistaina klo 20-22 ja perjantaina klo 21-23

Hinnasto

  • Yleisillä vuoroilla 4e/hlö/kerta (lämmittäjän ei tarvitse maksaa)
  • Pukuhuone ilman saunaa kausikortilla 20e
  • Saunan vuorokausivaraukset 24h (alkaen klo 12.00) 20e, lisäksi kota yhteensä 30e

Varaukset ja avaimet

Varaukset ja avainten luovutus Tammijärven kirjastosta ja Luhangan pääkirjastosta kirjastonhoitaja Satu Suorannalta p. 040 3479 237/ 040 3479 236. Kaikki maksut suoritetaan kunnan tilille.

Tilojen vuokraajat ja käyttäjät siivoavat tilat käyttönsä jälkeen.

Talonmies vastaa huoltoon ja ylläpitoon liittyvissä asioissa p. 040 3479 233. Tilojen siivous suoritetaan tarvittaessa kunnan siistijän toimesta 1krt/kk.

Rentouttavia uinti- ja saunahetkiä!

Luhangan kunnan sivistystoimi

Hinnasto voimassa 1.2.2021 alkaen.


Tammijärven uimarannan ja Luhangan koulun väliseen metsään on pystytetty suunnistusrata kaikkien käyttöön ja iloksi. Radassa on 7 rastia. Rata alkaa hiekkakentän päädystä suuren kivikasan luota. Samasta kohdasta alkaa myös frisbeegolfrata. Voit tulostaa itsellesi rataohjeen ja -kartan tältä nettisivulta. Lähiaikoina on radan alkupisteeseen tulossa postilaatikko, mistä löytyy  rataohje ja -kartta tulostettuna. Näitä voi suunnistaessa käyttää. Kun rata on kierretty rataohje ja -kartta palautetaan postilaatikkoon. Kartan on piirtänyt ja suunnistusradan on suunnitellut, toteuttanut ja lahjoittanut Hannu Peltonen. Suuri kiitos Hannu!