Liikuntapalvelut


Luhangan koulun liikuntasali

Luhangan koululla on liikuntasali, joka on kuntalaisten käytössä arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Käyttö on vilkasta ja se on mahdollistanut eri lajien ja eri seurojen harrastamisen hyvissä tiloissa ilmaiseksi.

Koulun liikuntasali toimii osoitteessa Tammijärventie 316, Tammijärvi. Sisäänkäynti pihan puolelta, koulun ja kirjaston takaa omasta ovestaan.

Luhangan koulun liikuntasalissa on sekä varattuja että vapaita käyttövuoroja, jolloin kyläläiset saavat vapaasti käyttää tiloja liikunnan harrastamiseen. Liikuntasalin vuorot varataan koulun syyslukukauden alkaessa kirjastonhoitajalta.

Kirjastonhoitaja Satu Suoranta
Puh. 040 3479 237 / 040 3479 236

Liikuntasalin käyttövuorot 2021-2022:

Kylätalon sali

Luhangan kirkonkylällä olevassa Kylätalossa on pienryhmätiloja ja pienehkö sali. Kuntalaiset voivat käyttää tiloja ilmaiseksi. Kylätalon voi varata kunnanviraston kautta erilaisia yksityistilaisuuksia varten, siitä lisää tietoa tästä linkistä.

Kylätalon osoite on Kotipellontie 1, Luhanka.

Kuntosalit

Sekä Luhangan koulun liikuntasalin yhteydessä että Kylätalolla on kuntosali. Kuntosalien käyttö on kuntalaisille ilmaista.

Leikkialueet

Sekä Luhangan koulun että Kylätalon pihalla on kunnan ylläpitämät leikkialueet leikkitelineineen sekä hiekkakentät. Kesällä hiekkakentillä voi pelailla vaikkapa jalkapalloa ja talvella kentille asennetaan luistelukaukalot luistelujään jäädytystä varten.

Uimarannat ja uimakoulu

Kunnan ylläpitämät uimarannat ovat Mämminiemen ja Tammijärven rannat.

Mämminiemen uimaranta, Mämminiementie 127, Luhanka
Tammijärven uimaranta, Tammijärventie 316, Tammijärvi
(Rantaan pääsee ajamaan hiekkatietä koulun alapuolelta ja sen ohi.)

Luhangan kunta järjestää kesäisin uimakoulutoimintaa, sekä alkeis- että jatkokursseja.

Kyläsauna ja grillikota

Kyläsauna Tammijärven rannalla on ollut tarpeellinen avantouintia harrastaville ja kesällä uimakoululaisille. Huom! Tammijärven ranta ei kuitenkaan ole yleinen talviuintipaikka.

Kyläsaunan voi vuokrata yksityiskäyttöön kirjastonhoitajalta. Lisätiedot ja varausohjeet:

Frisbeegolfrata

Luhangan koulun ja Tammijärven väliseen maastoon on pystytetty 6-korinen frisbeegolfrata. Rata alkaa pururadan päästä, hiekkakentän päädystä. Liikunnan iloa vaikka koko perheen voimin!

Suunnistusrata

Tammijärven uimarannan ja Luhangan koulun väliseen metsään on pystytetty suunnistusrata ilmaiseksi kaikkien käyttöön. Radassa on 7 rastia. Rata alkaa hiekkakentän päädystä suuren kivikasan luota, mistä myös frisbeegolf-rata alkaa.

Frisbeegolf- ja suunnistusratojen alku Luhangan koulun vieressä.

Voit tulostaa itsellesi rataohjeen ja -kartan alta. Lähiaikoina on radan alkupisteeseen tulossa postilaatikko, mistä löytyy rataohje ja -kartta tulostettuna. Näitä voi suunnistaessa käyttää. Kun rata on kierretty rataohje ja -kartta palautetaan postilaatikkoon.

Kartan on piirtänyt ja suunnistusradan on suunnitellut, toteuttanut ja lahjoittanut Hannu Peltonen.

Suunnistusradalla on myös mahdollista ajanottamiseen älypuhelimella. Sitä varten tarvitset iOrienteering-sovelluksen puhelimeen. Sovelluksen käyttöohjeen löydät tästä:

Hiihtoladut

Talvella on Tammijärvellä kunnossa pidettävä hiihtolatu mm. pururadalla.


Ajankohtaista Luhangan kunnan liikuntatoimessa

Ei uutisia