Rakentaminen

Rakennusvalvonta

Rakennusluvat, katselmukset ja neuvonta, rakennuspaikan merkintä:
Rakennustarkastaja Risto Salonen puh. 040 358 0013, risto.salonen@luhanka.fi

Kaavoitusasiat:
Luhangan kunta luhanka@luhanka.fi

Lupahakemukset ja muut asiakirjat:
Toimistosihteeri Nina Ilmonen puh. 040 3479 213, nina.ilmonen@luhanka.fi

Rakennusvalvonnan palvelut sähköisesti Lupapiste-palvelussa

Luhangan kunnan rakennusvalvonnassa on otettu käyttöön Lupapiste-palvelu. Palvelu kattaa Luhangan kunnan rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten sekä poikkeamispäätösten hakemisen.

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa:

1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.
2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.
3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle ”Osapuolet”-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomiothan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
4. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Keskustelu”-ikkunan kautta.
5. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä.

Mikäli palvelun käytössä ilmenee ongelmia, haluat varmistaa luvan tarpeen tai tiedustella muista asioista, niin ole yhteydessä kunnan rakennustarkastajaan.