AjankohtaistaUutinen

Meitin enerkian biokaasubussi liikennöi myös Luhankaan

Asikkalalaisen Meitin enerkian biokaasubussi on aloittanut taas kesäliikenteensä. Liikenne tarkoittaa tavanomaista linja-autoliikennettä eli kyytiin pääsee pysäkiltä heiluttamalla. Matkakortit eivät käy, mutta käteinen ja pankkikortti toimivat kyllä.

Perjantaisin ajetaan ensin illansuussa suorinta tietä Vääksystä Lahteen ja kaasua Launeelle tankkaamaan. Puoli seitsemältä starttaa linja Vesivehmaan, Kalkkisten ja Nuoramoisten kautta Krouvin lavalle, jossa tanssitaan jokseenkin joka perjantai. Jos on Sysmään ja Luhankaan menijöitä tiedossa, jatketaan vielä niihin, tarvittaessa Vintturiinkin poiketen. Tanssiväen kesken sovitaan lähtöaika lavalta kohti Lahtea noin puolilleöin. Kierroksen päättää yöosuus Lahdesta Vääksyyn. Juhannusviikolla kuvio pyörähtää jo torstaina, mutta ilman paluuosuuksia.

Sunnuntaisin ajetaan joka kerta hieman eri reittiä ja eri aikaan Vääksystä Luhankaan. Aikataulu voi rakentua tapahtumien, konserttien, luontokohteisiin käyvien kävelyretkien tai muiden matkustajien ehdotusten mukaan. Reitille voivat osua Jämsä, Sysmä, Hartola tai Joutsa. Mutta aina lähdetään 16.50 Luhangasta Sysmän, Nuoramoisten, Kalkkisten ja Vesivehmaan kautta Lahteen. Launeen tankkausvisiitin jälkeen suunnataan vielä 19.45 Lahdesta Vääksyyn, tarvittaessa kirkonkyläänkin.

Linjaliikenteen ohella biokaasubussi tekee erilaisia retkiä pitkin lähiseutuja, kulttuuriin ja kuppiloihin, nähtävyyksiin ja tapahtumiin. Tavoitteena pienen maaseudun joukkoliikennetarjonnan parantamisen lisäksi on tuoda näkyvyyttä kiertotaloudelle, vesiensuojelulle, kotimaisille energialle ja lannoitteelle ynnä muulle biokaasuun liittyvälle.

Sivulla www.meitinenerkia.fi on tarjolla myös kooste kaikista Asikkalan kautta kulkevista linja-autovuoroista, jotta matkustamista suunnittelevan ei tarvitse aina kartoittaa vuorotarjontaa useasta eri lähteestä.

T:mi Meitin enerkia
Hillilä, Asikkala

Heikki Raunio
hmr78 ät iki piste fi, 044 588 0478
www.facebook.com/Meitinenerkia