Yrityspalvelut

Keski-Suomessa yrityksiä, yrittäjäksi aikovia ja innovaattoreita neuvoo Keski-Suomen ELY-keskuksen ylläpitämä Keski-Suomen yrityspalvelut.

Osoitteesta www.ely-keskus.fi/web/keski-suomen-yrityspalvelut löytyvät kätevästi kaikki julkiset rahoitus-, neuvota- ja koulutuspalvelut yrittäjille. ELYn palveluvalikoimaan sisältyy monenlaisia rahastoja ja tukivälineitä, joista Keski-Suomen yrityspalvelut auttaa löytämään yritykselle parhaiten soveltuvat. Taho tarjoaa myös apua yrityksen muutostilanteissa sekä työvoiman rekrytoimiseen ja kouluttamiseen.

Maakunnan omien asiantuntijoiden yhteystiedot löytyvät Keski-Suomen yrityspalveluiden verkkosivuilta kunkin palvelun kohdalta erikseen. Apua saa myös valtakunnallisista palvelunumeroista:

Valtakunnallinen neuvonta

Pk-yritysten rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä:
Puh. 0295 024 800 (arkisin 9.00-15.00), pkrahoitusneuvonta@ely-keskus.fi

Aloittava yrittäjä saa neuvoja Yritys-Suomi-puhelinpalvelusta tyypillisimmissä yrityksen perustamiseen ja yrittämiseen liittyvissä kysymyksissä.
Puh. 0295 020 500 (arkisin klo 9.00-16.15)

Yrittäjän talousapu auttaa talous- ja maksuvaikeuksissa olevia yrittäjiä.
Puh. 0295 024 880 (arkisin 9.00-16.15)


Myös Suomi.fi-palvelusta löytyy runsaasti tietoa ja palveluja yrityksille ja yrityksen perustajille: Tietoa ja palveluja yrityksille ja yrityksen perustajille


Maaseudun yritysrahoitus

Maaseudun yritystuet tarjoavat mahdollisuuksia maaseudun eri toimialojen yrityksille, niin aloittaville kuin laajentavillekin, toiminnan kehittämiseen ja uudistamiseen. Maaseudun yritystukia voi hakea, mikäli yritys sijaitsee maaseutualueella. Koko Luhanka on maaseutualuetta. Tukimuotoja on useita erilaisia.

Yritystukea haetaan ELY-keskukselta tai paikalliselta Leader-toimintaryhmältä, joka Luhangassa on Maaseutukehitys. Yhteyttä voi ottaa kumpaan tahansa toimijaan asian eteenpäin viemiseksi.

Maaseudun yritystoimintaa tuetaan EU:n maaseuturahastosta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman kautta.

Hyödyllisiä linkkejä:
Maaseutu.fi: Keski-Suomen maaseuturahoitus
ELY-keskus: Maaseudun yritysrahoitus
Ruokavirasto: Maaseudun yritystuet
ELY-keskus: Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen Maaseutu: Leader Maaseutukehitys