Terveys ja hyvinvointi

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Luhangan sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista 1.1.2023 alkaen. Tutustu hyvinvointialueeseen osoitteessa www.hyvaks.fi. Tarkemmin hyvinvointialueen palveluihin voit tutustua osoitteessa www.hyvaks.fi/palvelumme.

Luhangan terveys-, sosiaali-, ja pelastuspalvelujen toimipisteet, puhelinnumerot sekä verkkoasiointikanavat Keski-Suomen hyvinvointialueella on koottu omalle sivulleen: www.hyvaksi.fi/asiointi/kunnat/luhanka

Suoria linkkejä hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelusivuille:  


Sosiaali- ja kriisipäivystys

Ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, kun tarvitset apua tai huomaat jonkun toisen välittömän avun tarpeen. Sosiaali- ja kriisipäivystyksestä saat välitöntä apua ympäri vuorokauden. Yhteydenotot puh. 014 266 0149.

Mikäli sosiaali- ja kriisipäivystyksen työntekijä ei pysty vastaamaan puheluun, tavoitat päivystyksen yleisen hätänumeron 112 kautta.

Ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, kun tilanne vaatii kiireellistä sosiaalityön arviota tai välittömiä toimenpiteitä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi:   

  • huoli lapsesta tai perheen tilanteesta 
  • akuutti väkivalta tai sen uhka perheessä 
  • huoli vanhuksen tai vammaisen kotona pärjäämisestä 

Sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa akuuttia kriisiapua traumaattisissa kriisitilanteissa. Akuutilla traumaattisella kriisillä tarkoitetaan äkillistä ja yllättävää tapahtumaan, johon ei ole voinut varautua. Ota yhteyttä, kun kohtaat äkillisen kriisitilanteen kuten: 

  • läheisen kuolema 
  • läheisen itsemurhayritys 
  • onnettomuudet (esim. tulipalo) 
  • väkivallan tai vakavan rikoksen uhriksi joutuminen 
  • vakava oma tai läheisen sairastuminen

Voit ottaa yhteyttä myös huomatessasi, että joku muu tarvitsee kiireellistä apua. 

Soita hätänumeroon 112, kun tarvitset paikalle kiireellisesti ambulanssin, palokunnan tai poliisin tai jos omasi tai jonkun muun henki, terveys, omaisuus tai ympäristö ovat vaarassa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystys


Kriisikeskus Mobile

Kriisikeskus Mobilesta puh. 044 7888 470 voit hakea apua ja tukea elämän äkillisiin kriisitilanteisiin ma-to klo 8-20 ja pe 8-17.

Mobilesta saa apua erilaisissa elämäntilannekriiseissä ja myös mm. tilanteissa, joissa henkilöllä on itsetuhoisia ajatuksia, on kokenut väkivaltaa, on käyttäytynyt väkivaltaisesti tai, jos on joutunut tai epäilee joutuneensa rikoksen uhriksi. Lisäksi eri yhteistyötahot voivat olla yhteydessä Kriisikeskus Mobileen, kun ne haluavat ohjata asiakkaita järjestölähtöiseen kriisi-, väkivalta- ja rikosuhripäivystystyöhön.


Sydäniskureiden sijoituspaikat Luhangassa

Palvelukeskus Tuuliharju: 
Palvelukeskuksen pääoven tuulikaapissa (Hakulintie 3, Luhanka) saatavilla ympäri vuorokauden. 

Luhangan koulu: 
Liikuntasalin sisäänkäynnin tuulikaappi (Tammijärventie 316, Tammijärvi) saatavilla klo 6.00-22.00.

Käytön opastus: puh. 040 3479 219
Ylläpito ja huolto: Pasi Länsivuori puh. 040 3479 233