AjankohtaistaUutinen

Hykari-hankkeen Lainaa aikaasi -haaste on käynnissä taas huhti-toukokuussa

Hykari-hankkeen (hyvinvointikaveri iäkkäille) käynnistämä Lainaa aikaasi -kampanja haastaa nimensä mukaisesti lainaamaan omaa aikaa ikäihmisille heidän auttamisekseen. Edellinen Lainaa aikaasi -haaste toteutettiin viime syksynä. Luhangan kunta on nyt jo toista kertaa mukana haasteessa.

Lainaa aikaasi -kampanja on käynnissä 2.4.-31.5. pitkin Keski-Suomea ja haastaa jokaisen ilahduttamaan tai auttamaan oman paikkakunnan ikäihmisiä. Lainaa aikaasi -kampanjan kautta voi kokeilla vapaaehtoistoimintaa kertaluonteisesti ilman pitkäjänteistä sitoutumista säännölliseen vapaaehtoistoimintaan.

Kampanjan tarkoituksena on tarjota kaikille halukkaille mahdollisuus tehdä vapaaehtoistoimintaa ja ilahduttaa ikäihmisiä itselleen sopivalla tavalla. Ajatuksena on myös kokeilla erilaisia tapoja toteuttaa vapaaehtoistoimintaa sekä lisätä kuntalaisten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. 

Ikäihmiselle voi olla suuri hyöty jo lyhyestäkin hetkestä ja pienestäkin avusta, olipa se sitten ulkoilu- tai juttuseuran pitoa, tiedon etsimistä netistä, asiointiapua kaupassa tai kesäkukkien istutusta.

Omaa aikaansa voi lainata muille kirjastoissa

Lainaa aikaasi -haasteeseen voi osallistua kuka tahansa kuntalainen tai miksei myös vapaa-ajan asukas. Osallistuminen tapahtuu täyttämällä siihen tarkoitettu ajanlainauskortti kampanja-aikana 2.4.-31.5. joko Luhangan pääkirjastossa (Kotipellontie 1, Luhanka) tai Tammijärven kirjastossa (Tammijärventie 316, Tammijärvi). Lomakkeen voi täyttää myös sähköisesti Hykari-hankkeen verkkosivuilla: Lainaa aikaasi kampanja (hykari.fi)

Korttiin täytetään omat yhteystiedot, ajatuksia siitä milaiseen ilahduttamiseen tai apuun haluaisi omaa aikaansa lainata, sekä kuinka paljon omaa aikaa olisi käytettävissä. Oman ajan tarjoajat yhdistetään apua tarvitsevien ikäihmisten kanssa ja hankkeen puolesta ollaan yhteydessä. Kampanjaan osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla ja omilla vakuutuksilla.

Ilmoita itsesi tai tuntemasi ikäihminen avun tarvitsijaksi

Yli 60-vuotiaat luhankalaiset voivat itse ilmoittautua, tai joku tuttu voi heidän puolestaan ilmoittaa heidät avun tarvitsijaksi Lainaa aikaasi -kampajaan. Vapaaehtoisilta voi pyytää kampanjan kautta kertaluonteista apua esim. ulkoiluun, pieniin kotitöihin, saattoavuksi tapahtumaan tai digilaitteen opetteluun.

Sopivan vapaaehtoisen löytymistä ei valitettavasti voida taata, mutta jos tarvittu apu löytyy, hankkeen puolesta ollaan yhteydessä.

Ilmoittautua voi Luhangan kuntaan, hyvinvointijohtaja Vuokko Lehtoselle, puh. 050 3362 227. Otathan kuitenkin yhteyttä vasta 12.4. jälkeen. Jo nyt avun tarvitsijaksi voi ilmoittautua Hykari-hankkeen verkkosivuilla: Lainaa aikaasi kampanja (hykari.fi) tai täyttämällä lomakkeen joko Luhangan pääkirjastossa (Kotipellontie 1, Luhanka) tai Tammijärven kirjastossa (Tammijärventie 316, Tammijärvi).


Lisää tietoa Hykari-hankkeesta: www.hykari.fi