AjankohtaistaUutinen

Luhangan kunta on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Yleisradion Miljoona roskapussia -kampanja tekee paluun ja Luhangan kunta on mukana kampanjassa, kannustamassa myös luhankalaisia osallistumaan ja merkitsemään kerätyt roskapussit roskalaskuriin.

Viime vuonna kampanjassa kerättiin yli 200 000 pussillista roskaa. Nyt tavoitteena on miljoona roskapussia! Kampanja haastaa jokaisen keräämään roskia reitiltään ja merkitsemään kerättyjen roskapussien määrän. Siivoustalkoisiin on lupautunut mukaan jo 181 kuntaa ja kaupunkia sekä joukko järjestöjä ja yhteisöjä. Kampanjan virallisena kummina toimii Mikko ”Peltsi” Peltola.

Kerätyt roskapussit merkitään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri päivittyy kerran päivässä. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä! Laskuri löytyy osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia.

Miten voit osallistua?

1. Lähde ulos ja ota mukaan tyhjä roskapussi, hanskat ja mahdolliset roskapihdit. Roskapussien kokoa ei ole määritelty, tärkeämpää on roskien kerääminen.
2. Kerää roskia ympäristöstä. Huolehdi liikkuessasi turvallisuudesta, erityisesti teiden varsilla. Esimerkiksi huomioliivi, hyvät kengät ja viiltosuojahanskat voivat olla tarpeelliset, sillä roskat voivat olla myös teräviä.
3. Kun pussi on täynnä, vie se sekajätteeseen. Voit viedä roskat jollekin kunnan kierrätyspisteistä.
4. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Ylen roskalaskuriin Luhangan kohdalle. Laskurisivu aukeaa maanantaina 15.4.2024 klo 9.00 ja kampanja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 klo 20.00.


5. Hautessasi voit kertoa osallistumisestasi sekä haastaa myös kaverit mukaan sosiaalisessa mediassa käyttämällä aihetunnistetta #miljoonaroskapussia.

Lisää tietoa kampanjasta:

Usein kysytyt kysymykset