Ajankohtaista

Mediatiedote: Luhangan kunta aloittaa yhteistoimintaneuvottelut ja on siirtämässä kirkonkylän kirjaston kylätalolle

Julkaistu 1.9.2020

Luhangan kunnanhallitus päätti kokouksessaan 31.8. esittää kunnanvaltuustolle Luhangan kirkonkylän pääkirjaston siirtämistä kylätalon tiloihin. Mikäli valtuusto hyväksyy muutoksen kirkonkylän nykyisen pääkirjastorakennuksen uusi käyttötarkoitus ja mahdollinen myyntiin asettaminen tulisi valmisteluun syksyn 2020 aikana.

Hallituksen päätös tuli äänestämällä. Aki Virtaniemen vastaesityksenä oli, että kirkonkylän kirjasto muutetaan museokirjastoksi ja valmistellaan Luhangan uudeksi matkailukohteeksi kevääseen 2021 mennessä. Pohjaesitys voitti äänin 4-2, yksi tyhjä. Pohjaesityksen puolesta äänestivät Tauno Dammert, Kimmo Laine, Pirkko Vilkman ja Marjo Merivirta. Vastaesityksen puolesta äänestivät Aki Virtaniemi ja Hilkka Weijo. Martti Viinikainen äänesti tyhjää.

Kunnanhallitus päätti myös, että kunnassa aloittaa yhteistoiminta neuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä johtuen. Ryhmäperhepäivähoitopaikkojen yhdistyminen on johtanut tilanteeseen missä lastenhoitajien mitoitus ryhmäperhepäivähoitopaikoissa on yliresursoitu.

Kirjallinen neuvotteluesitys ja toimintasuunnitelma pyritään antamaan henkilöstön edustajille syyskuussa ja neuvottelut aloittamaan myös tuolloin. Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä ja voivat johtaa mahdollisesti enimmillään 2 työntekijän irtisanomiseen tai lomauttamiseen.

Lisäksi neuvottelut koskevat muitakin yhteistoimintamenettelyä vaativia asioita kuten korvaavan työn mallia ja eri töistä maksettavia korvauksia. Mahdollisia henkilöstövähennyksiä koskevat päätökset tehdään vasta neuvottelujen jälkeen marras-joulukuulla.

Lisätietoja:

Tuomo Kärnä
Kunnanjohtaja
040 551 0134
tuomo.karna@luhanka.fi

Martti Viinikainen
Kunnanhallituksen puheenjohtaja
040 832 1650