Voit ilmoittaa oman tapahtumasi tapahtumakalenteriin lomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.luhanka.fi/tapahtumanlisays.


Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Heinänniittotalkoot ja Luhangan sahtimestaruuskilpailu Mäkitupalaismuseolla

17 kesäkuun . klo: 18:00

Luhangan sahtimestaruus 2024 ratkotaan Peltolan Mäkitupalaismuseon (Tammijärventie 164, Tammijärvi) heinänniittotalkoiden yhteydessä juhannusviikon ma 17.6. klo 18 alkaen.

18.00 Heinänniittotalkoot alkaa
19.30 Sahtinäytteitä voi tuoda kilpailuun klo 19.30-20.00
20.00 Sahtien tuomarointi alkaa


Peltolan Mäkitupalaismuseon pihapiiri niitetään ja siistitään vuosittain talkoolla juhannusviikolla. Tervetuloa talkooporukkaan avuksi! Ota mukaan omat työhanskat, jos tarvitset. Voit varustautua myös omalla viikatteella, haravalla tai hangolla, mutta välineitä löytyy myös paikan päältä.

Talkoiden jälkeen päästään maistelemaan sahtia, niin kunnanmestaruuskisojen muodossa, kuin muutenkin. Tarjolla on myös pientä makeaa ja suolaista evästä talkooväelle. Talkooeväät tarjoaa MTK Jou-Lu.

Museoalueesta huolehtii Luhangan Kotiseutuyhdistys. Iso kiitos jo etukäteen avusta museoalueen kunnossapitämiseksi!


Talkoiden jälkeen kisataan Luhangan sahtimestaruudesta. Sahtikisoihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittaudu samalla, kun tuot kisanäytteen klo 19.30-20.00 välillä. Näytteeksi riittää 3 litraa sahtia. Kisan järjestää MTK Joutsan ja Luhangan paikallisyhdistys.

Iltasella Luhangan Hevosjalostusyhdistys laittaa grillin kuumaksi ja myy sahtikisayleisölle makkaraa. Käteistä rahaa kannattaa siis ottaa mukaan.

Tapahtumassa tunnelmaa museoalueen hirsimökkien väliin luo Pentti ja Mirja Könnön soittama harmonikkamusiikki.

Paikalle on suositeltavaa tulla kimppakyydillä tai pyörällä. On mukavampi maistella sahtiakin rauhallisin mielin.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Luhangan Kotiseutuyhdistys ja MTK Joutsan ja Luhangan yhdistys. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tervetuloa heinänniittotalkoisiin tai viimeistään seuraamaan sahtimestaruusmittelöä!