Ajankohtaista

Luhanka on vuoden 2023 vierasvenesatama

Luhangan satama palkittiin viime viikonloppuna Vuoden vierasvenesatama 2023 -palkinnolla Vene Båt -messujen yhteydessä.

Suomen Messusäätiön ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierasvenesatama -äänestyksessä palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikkisatama. Voittajiksi valittiin Rödhamn Ahvenanmaalla sekä Luhanka Päijänteellä.

Vuoden vierasvenesatama 2023-äänestyksessä olivat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen.

Kunnan satama on Luhangan ainoa virallinen vierasvenesatama, joten palkinnon myöntäneet Suomen Messusäätiö ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry myönsivät palkinnon kunnalle. Luhangan satama-alue ei kuitenkaan olisi mitään ilman yrittäjien veneilijöille tarjoamia palveluita tai kirkonkylän maisemia ja tunnelmaa.

Yleisöäänestyksen perusteluissa Luhanka sai kehuja alueen palveluista, torista, kauniista ja viihtyisästä ympäristöstä, rauhallisuudesta, sijainnista, matonpesupaikasta sekä upeasta puisesta kesäkirkosta. Luhankaa kuvattiin mm. mukavan kompaktiksi, idylliseksi pikkukyläksi, jossa on autenttinen suomalainen tunnelma.