Voit ilmoittaa oman tapahtumasi tapahtumakalenteriin lomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.luhanka.fi/tapahtumanlisays.


Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Heinänniittotalkoot ja Luhangan sahtimestaruuskisa Mäkitupalaismuseolla

19.6.2023 . klo: 18:00


Luhangan sahtimestaruus 2023 ratkotaan Peltolan Mäkitupalaismuseon (Tammijärventie 164, Tammijärvi) heinänniittotalkoiden yhteydessä juhannusviikon ma 19.6. klo 18 alkaen.

  • 18.00 Heinänniittotalkoot alkaa
  • 19.30 Sahtinäytteitä voi tuoda kilpailuun klo 19.30-20.00
  • 20.00 Sahtien tuomarointi alkaa

– – – – –

Peltolan Mäkitupalaismuseon pihapiiri niitetään ja siistitään vuosittain talkoolla juhannusviikolla. Tervetuloa talkooporukkaan avuksi! Näet samalla, kuinka heinää tehdään perinteisin menoin seipäälle. 

Ota mukaan omat työhanskat, jos tarvitset. Voit varustautua myös omalla viikatteella, haravalla tai hangolla, mutta välineitä löytyy myös paikan päältä. 

Pihan niittäminen pitää tämän arvokkaan kulttuurikohteen kunnossa ja lisää niittylajien kirjoa alueella. Talkoissa olet mukana säilyttämässä historiaa ja luonnon monimuotoisuutta.

– – – – –

Talkoiden jälkeen päästään maistelemaan sahtia, niin kunnanmestaruuskisojen muodossa, kuin muutenkin. Tarjolla myös pientä makeaa ja suolaista evästä sekä talkooväelle että sahtikisayleisölle. 

Talkooeväät tarjoaa MTK Jou-Lu ja Jyväs-Maatalous.

– – – – –

Sahtikisoihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittaudu samalla, kun tuot kisanäytteen klo 19.30-20.00 välillä. Näytteeksi riittää 3 litraa sahtia. 

Luhangan sahtimestari 2023 julistetaan illan päätteeksi ja hän saa edustaa kuntaa Sahdin SM-kisoissa Nakkilassa elokuussa 2023. 

– – – – –

Tapahtumassa tunnelmaa museoalueen hirsimökkien väliin luo Pentti ja Mirja Könnön soittama harmonikkamusiikki. Toivotaan siis kaunista kesäiltaa perinteiden parissa.

Paikalle on suositeltavaa tulla kimppakyydillä tai pyörällä. On mukavampi maistella sahtiakin rauhallisin mielin.

– – – – –

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Luhangan Kotiseutuyhdistys ja MTK Joutsan ja Luhangan yhdistys. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tervetuloa heinänniittotalkoisiin tai viimeistään seuraamaan sahtimestaruusmittelöä!