Voit ilmoittaa oman tapahtumasi tapahtumakalenteriin lomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.luhanka.fi/tapahtumanlisays.


Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Peltolan Mäkitupalaismuseo avoinna 5.6.-6.8.2023

5.6.2023 . klo: 11:00 17:00


Peltolan Mäkitupalaismuseo (Tammijärventie 164, Tammijärvi) on kesäkaudella 2023 avoinna 5.6.-6.8.2023 joka päivä klo 11-17.

Pääsymaksut:
Aikuiset 6 €
Lapset  (7 v -12 v) 3 €
Alle 7 v vapaa pääsy

Pääsymaksun voi maksaa oppaalle paikan päällä kortilla tai käteisellä. Liput on mahdollista ostaa myös ennakkoon verkkokaupasta.


Peltolan Mäkitupalaismuseo on Luhangan Tammijärvellä sijaitseva valtakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen perinnekohde. Rakennukset, interiöörit sekä esineistö kertovat elämästä, jota mäkitupalaiset viettivät 1900-luvun alkuvuosikymmenille saakka.

Alueella on kaikkiaan 19 hirsirakennusta ja noin 3000 esinettä. Alueen vanhin rakennus, Isotupa, on rakennettu 1700-luvulla. Isotuvan lisäksi alueella on kaksi muuta asuinrakennusta, useita aittoja, latoja, savusauna, talli ja navetta sekä vajoja ja kaksi keittokotaa.

Peltolan Mäkitupalaismuseo on maailmanlaajuisesti ainoa aito mäkitupalaisasumus, jossa rakennukset ovat alkuperäisillä paikoillaan. Yhdessä ympäröivän perinnemaiseman kanssa museoalue on arvioitu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi.

Peltolan kyläksi kutsuttu alue tyhjeni vasta 1960-luvulla, jolloin viimeiset asukkaat muuttivat Luhangan kirkolle. Sen jälkeen Luhangan Kotiseutuyhdistys ry on huolehtinut museoalueen kunnossapidosta.


Luhangan Kotiseutuyhdistyksen verkkosivut: www.luhangankotiseutuyhdistys.yhdistysavain.fi
Peltolan Mäkitupalaismuseo Facebookissa
Peltolan Mäkitupalaismuseo Instagramissa